Туристическите застраховки – сигурност при пътувания зад граница

Публикувано на

Пътувайте без страх със застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”. Гарантирайте спокойствието си по време на почивка или бизнес пътуване като сключите застраховка „Помощ при пътуване – медицински разходи с асистанс”

Помощ при пътуване

Наближава началото на активния летен, отпускарски период и мнозина от нас вече сериозно се замислят за мястото, където ще прекарат почивката си тази година. Изборът на подходяща дестинация се затруднява още повече и от множеството примамливи оферти за пътувания зад граница, предлагани от туристическите фирми. Може би и тази година сред най-предпочитаните места за почивка в чужбина ще бъдат съседните на България страни.

За съжаление, когато човек предприема пътуване в чужбина, трудно може да предвиди дали няма да го сполети беда. Покрай еуфорията от предстоящата дългоочаквана почивка често забравяме за онази подробност, която ще ни спести много главоболия, а именно застраховката. Тръгвайки към чужда страна ние сме длъжни предварително да помислим за това как най-добре да защитим здравето и собствеността си срещу всякакви възможни рискове. Затова е добре наред с дрехите, парите, фотоапаратът и козметиката да сложим в куфара и застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”.

Застраховка „Помощ при пътуване – медицински разходи с асистанс” може да сключи всеки български гражданин. Целта на полицата е осигуряването на денонощна медицинска помощ и транспорт, в случай на злополука или внезапно заболяване, докато се намирате извън пределите на България.

За да могат да изпълняват поетите отговорности зад граница, застрахователите се възползват от партньорството си с международни асистанс компании. Специализираните асистанс компании предоставят висококвалифицирана медицинска помощ при внезапно заболяване или злополука зад граница. Предимството на застраховките с осигурен асистанс е, че разходите за лечение, в случай на злополука или заболяване се заплащат на лекуващото здравно заведение директно от асистиращата компания, без да има нужда клиентите да отделят средства по разходите за лечение.

Застраховка „Помощ при пътуване – медицински разходи с асистанс” е разделена на два вида покритие – основно и допълнително. Основното покритие включва медицински разноски за неотложна медицинска помощ, в случай на злополука, заболяване, спешна зъболекарска помощ, разходи за медицинско транспортиране по лекарско предписание (репатриране).

Допълнителното покритие по застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” обезщетява рискът от смърт при злополука, трайна загуба на трудоспособност от злополука по време на престой в чужбина, загуба или кражба на багаж, юридическа помощ. За тези рискове се заплаща допълнителна цена по застраховката.

За да се насладите напълно на Вашата почивка или бизнес пътуване в чужбина, трябва да осигурите спокойствието си като се застраховате, защото застраховка „Помощ при пътуване – медицински разходи с асистанс” се грижи за Вашето спокойствие и комфорт по време на пребиваването Ви в чужда страна. Сключването на застраховка „Помощ при пътуване” сега е по-лесно от всякога. Можете да сключите туристическа застраховка онлайн само за няколко минути на www.online.generali.bg.