Топла вода чрез слънчеви колектори

Публикувано на

Слънчеви колекторите с вакуумни тръби са може би най-известните към днешни дни. Цената им бива определена относно използвания вид стъклени тръби и други технически характеристики, които да отговарят на българския климат.

Топла вода чрез слънчева енергия

Климатът в страната е подходящ за монтиране на слънчеви колектори били те вакуумно-тръбни, плоски или концентриращи се. Те ще намалят сметките ни за електричество като осигурят енергия идваща от пряката слънчева светлина, което с помощта на добрите системи можем да превърнем в гореща вода за ползване.

Поради постоянния интерес към вакуумно-тръбните слънчевите колектори искаме да споделим с вас, че те биват изработени от вакуумни тръби, които биват разделени в два вида единият са така наречените "Heat Pipes" или сухи тръби, а другият мокри тръби.

Heat-pipe "сухите тръби" са употребяват най-често в затворените системи под определено налягане. Мокрите вакуумни тръби пък използват отворената Сплит система, но цената им спрямо другия вариант е значително по-ниска. Мокрите тръби могат да бъдат приложени за малки помещения и индустриални нужди за затопляне на вода.

Фирма Sunstar.bg предлага различни видове слънчеви колектори като вие ще получите пълно упътване относно приложението им. Какво по-хубаво от това да използвате слънцето за основен източник на енергия и начин да си доставите гореща дома за дома или работното място.

Вижте разновидностите на предлаганите у нас слънчеви колектори, които притежават оригинален дизайнерски подход и висока енергийна ефективност, от която се нуждаете. Днес слънчеви колектори можем да видим на почти всяка съвременна вила, фирмена сграда и дори държавно учреждение.

Хвърлете един поглед на актуалните предложения в уеб сайтът ни за да закупите вашия слънчев колектор бил той вакуумно-тръбен, плосък или концентриращ се. Постарали сме да обясним подробно какво представляват системите за добив на топла вода от слънчевата енергия като силно вярваме, че информацията ще бъде полезна за вашите намерения и претенции. Желаем ви успех !