Гласът на България търси истински таланти

Публикувано на

Талантът днес е много важна даденост за всеки един творец. Той се среща изключително рядко и задължително трябва да се развива. В дни като тези обаче за съжаление на талантите се дава все по-малък шанс. Но пък за радост има и такива предавания, които ги търсят. Пример за такъв формат е шоуто Гласът на България по BTV.

Това предаване показва, че талантът си е талант – без значение какво пее – поп фолк, рок, поп или класическа музика. Гласът на България доказа, че у нас има ужасно много талантливи млади и не толкова млади хора.

Моделът на шоуто е много популярен не само в България, но и в чужбина, като печели високи рейтинги и одобрението на зрителите. Този успех, разбира се съвсем не е случаен.

Първото, което впечатлява в предаването е, че на мястото на съдии са поставени треньори. Ясно е, че в приятелска и добра обстановка, хората дават повече от себе си. Липсват подигравките и заядливите реплики на журито, познати на зрителите от други предавания.

Хубавото също тук е, че поговорката „По дрехите те посрещат, по ума те изпращат” не важи. Посрещат и изпращат те само по таланта да пееш. Всички треньори са с гръб и чуват само гласът на участниците, когато ги оценяват. Едва след като харесат начина, по който се изпълнява гласът, треньорите могат да се обърнат.

Прави впечатление това, че треньорите уважават интерпретациите на различните песни, дори ги насърчават. Много често не харесват копията 1 към 1, което допринася за развитието на музикалното творчество на всички кандидати за Гласът на България.