Дженерали Застраховане започна изплащане на обезщетения по застраховка "Домашно имущество"

Публикувано на

Голямото земетресение край Перник от 22 май 2012 г. доведе до масово завеждане на щети в първите дни. Дженерали Застраховане е едно от застрахователните дружества с най-много заведени щети по застраховка „Домашно имущество“. Броени дни след бедствието в компанията са заведени над 360 щети, като обработката и изплащането на част от тях започва веднага. Около 40% от тези щети са от района в и около Перник.

застраховане при земетресение

За по-бърза и ефикасна помощ на пострадалите от земетресението жилища, Дженерали Застраховане използва начин за бързо изплащане на обезщетения за по-незначителни щети, без извършване на оглед. Заявяването на щетата става онлайн, чрез изпращане на снимки на пострадалите обекти и банкова сметка, по която да бъде преведена сумата по обезщетението. От Дженерали Застраховане организират и спешен оглед на места, където щетите са сериозни и се налагат незабавни възстановителни действия.

Специални екипи на компанията работят денонощно от 22 май, за справяне с кризисната ситуация. Те помогат на пострадалите домакинства като ги информират и им съдействат, завеждат преписки по щети за изплащане на обезщетения.

Целта на Дженерали Застраховане е засегнатите от земетресението обекти да бъдат инспектирани до 8 юни 2012 година и изплащанията по тях да стартират възможно най-бързо. От Дженерали предоставят на пострадалите от земересението три удобни начина за заявяване на щети – чрез денонощния асистънс телефон на компанията, чрез попълване на онлайн формуляри в клиентския сайт на компанията, или в офис, на място.

При онлайн заявяване на щети, клиентите получават информация за необходимите документи до 3 работни дни след заявката, в следствие започва и изплащане на съответните обезщетения.

След подобен инцидент като земетресението от 22 май, най-важното, което трябва да научим е, че застраховката „Домашно имущество“ ни дава сигурност за нашия дом и имущество на прилични цени.