10-те най-лоши идеи за сайт

Публикувано на

1. Директории: Нека бъдем честни! Единствените хора, които ги използват за уебмастерите и начинаещите потребители на Интернет, които съвсем случайно влизат в тях без да осъзнават какво правят там. Докато не намерите ниша, която е печеливша вие просто си губите времето. Но дори и да намерите така вие най-вероятно ще се провалите, защото както вече разбрахме - единствените хора, които ги ползват са уебмастерите и случайните посетители.

2. Прокси сайтове: Те са сайтовете които имат голям трафик и единствения начин да го монетизирате е Адсенс или някоя друга PPC програма. За съжаление вие вървите по тънко въже и на ръба да бъдете баннат, я от PPC програмата или от вашия хостинг провайдър. Също така и света няма нужда от още един прокси сайт след като има милиони такива в необхватния интернет.

3. MySpace сайт за скинове, арт, глитери: В тези сайтове рядко има оригинално съдържание, кликовете на PPC програмите са с ниски цени и всъщност най-много сайта ви да прави голям трафик и да си навлечете неприятности с хостинг провайдъра ви.

4. SEO форуми: Със 3 големи SEO форума в международен мащаб наистина ли си мислите, че света има нужда от още един? Е… ако искате да създадете място за мързеливи уебмастери, опитващи се да продадат доживотни линкове на цена от 2-3 лв. това е вашата игра!.

5. Артикъл сайтове: Освен ако не очаквате да добавите във вашия сайто около 10 000 уникални и интересни артикъла, вие наистина просто ще си загубите времето.

6. Блогове: Нека поясня. Не всички блогове (очевидно ), са ненужни. В света, а и в българското интернет пространство има блогове с много интересна и същевременно полезна информация. Но дали света се нуждае от още един блог с три поста за PS3 или SEO блог, или блог с прекопирани статии от друг сайт с цел да се доизточи някой друг посетител. Отговорът е - НЕ!

7. Топ сайтове: Сайтове с манипулирана информация, с никакво уникално съдържание, и нищожни посещения главно от търсачки. Тези сайтове също се използват само и единствено от уебмастери въобще не изгарящи от желание да ви цъкнат на ваша реклама. Защо вместо да правите такъв сайт не направите някой отигинален и интересен сайт (в това число не спадат директориите )

8. Бинго и Покер ресурсни сайтове: Нека бъдем честни - в тях има само копи пейстнати публикации и много грозни банери съпроводени от стотина попъп-а. Добре платените кликове са съпътствани с бързо гонещи посетителите от вашия сайт попъпи. А най-вече повечето от уебмастерите имащи такива сайтове не са и влизали в бинго зала.

9. Хостинг на картинки: Макар, че ще си вкарам таралеж в гащите ще добавя и тези сайтове в списъка. Хиляди уебмастери след месец започват да изпитват проблеми с хостинга заради прекомерния трафик идващ от тези сайтове. И всичко това е съпроводено от нищожни кликове от по 2-3 цента.

10. Аркадни сайтове: Всеки обича аркадни игри! Но хората вместо да седнат и да научат нещо полезно като някой програмен език или да ходят на уроци по история например, те сядат да играят игри. А какво става с уебмастерите на тези сайтове? Има хиляди сайтове за игри, с един и същ скрипт, с едни и същи игри и огромни адсенс банери. Къде е съдържанието? Къде е актуалността и статиите? Не си губете времето - направете нещо стойностно!

Благодаря за четенето!